Numărul persoanelor vaccinate anti-Covid, la nivel mondial, l-a depășit pe cel al celor infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei și până acum. Au fost comandate deja aproape 8 miliarde de doze, dar au fost vaccinați abia 105 milione de oameni.

numarul-persoanelor-vaccinate-anti-covid,-la-nivel-mondial,-l-a-depasit-pe-cel-al-celor-infectate-cu-coronavirus,-de-la-inceputul-pandemiei-si-pana-acum-au-fost-comandate-deja-aproape-8-miliarde-de-doze,-dar-au-fost-vaccinati-abia-105-milione-de-oameni.

Un total de 104,9 milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum, considerând doar prima doză, fără rapel,  în timp ce numărul cazurilor de infectare a fost ieri de 104,1 milioane, potrivit Reuters.

Pragul este însă doar unul simbolic, nefiind foarte clar în acest moment cât timp va lua până la o vaccinare semnificativă a populațiilor de pe planetă, în condițiile unor îngrijorări majore legate de noile tulpini ale virusului, care pot face ineficiente actualele vaccinuri.

Potrivit Universității Duke, la nivel mondial au fost comandate până acum 7,7 miliarde de doze de vaccin, iar alte 5 miliarde de doze sunt în curs de contractare sau rezervare. Dar directorul general al OMS spune că, în prezent, capacitatea de producție de vaccinuri poate asigura doar o fracțiune din nevoile globale.

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în 44 de țări, în timp ce numărul deceselor a depășit 2,26 milioane de oameni, la nivel global.

Sursă alternativă: Reuters