România a atins pragul de un milion de persoane vaccinate anti-coronavirus. Premierul Cîțu: Ținta era să atingem acest număr până la sfârșitul lui martie.

romania-a-atins-pragul-de-un-milion-de-persoane-vaccinate-anti-coronavirus-premierul-citu:-tinta-era-sa-atingem-acest-numar-pana-la-sfarsitul-lui-martie.

Autoritățile precizează că este vorba despre o femeie de 86 de ani, imunizată la Spitalul Universitar din București.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu:

  • Un moment la care, pe 27 decembrie, voiam ajungem cât mai repede. Avem persoana cu numărul un milion vaccinată.
  • Ținta era să avem un milion până la sfârșitul lui martie. Vom putea porni cu faza a III-a pe 15 martie.
  • Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie.
  • Avem una dintre cele mai bune rate de vaccinare și ne asigurăm că va rămâne așa.
  • Trebuie să respectăm toate regulile impuse. Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă masca în spațiul public.
  • Fac un apel la MAI să ne asigurăm că vom avea mai mulți lucrători ai Ministerului care să-și facă treaba. Nu putem să ne permitem să ne relaxăm”

Acum 11 zile, numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 l-a depășit pe cel al cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei. “Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt”, spunea atunci Valeriu Gheorghiță – Președintele CNCAV.

Campania de vaccinare națională anti-Covid a început pe 27 decembrie. Primul român vaccinat a fost o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, membru în echipa care a preluat primul pacient din România confirmat cu coronavirus.