Marea Britanie a înregistrat 5.177 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai puține din ultimele cinci luni și jumătate. Media săptămânală a cazurilor a scăzut cu 31% față de săptămâna anterioară.

marea-britanie-a-inregistrat-5177-de-cazuri-noi-de-coronavirus-in-ultimele-24-de-ore,-cele-mai-putine-din-ultimele-cinci-luni-si-jumatate-media-saptamanala-a-cazurilor-a-scazut-cu-31%-fata-de-saptamana-anterioara.

Mai puține cazuri decât astăzi au fost identificate ultima dată pe 28 septembrie, când erau identificate numai 4.044 de persoane infectate. Spre comparație, sâmbătă au fost anunțate un număr de 6.035 de persoane infectate.

Media cazurilor identificate în această săptămână a scăzut cu 31% față de media cazurilor înregistrate între 22 și 28 februarie, potrivit informărilor autorităților britanice. Numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore nu a fost anunțat încă, din cauza unei erori de calcul în privința deceselor din Anglia.

Pe 25 februarie, guvernul a redus nivelul de alertă în privința pandemiei de la 5 (maxim) la 4, ceea ce înseamnă că a scăzut presiunea asupra sistemului sanitar, precum și riscul ca acesta să fie copleșit. În acest context, au început și planurile pentru ridicarea restricțiilor în Anglia, unde elevii vor merge ee luni în format în format fizic la școală.

De la începutul pandemiei, autoritățile au raportat 4,2 milioane de persoane infectate și 140 de mii de persoane decedate. Totodată, 22,2 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-COVID, iar 1,2 milioane au primit și rapelul.

Surse alternative: Sky News, Guvernul Britanic.