București. Grevă spontană la Metrou. Niciun tren nu circulă la această oră. Angajații au coborât în subteran și au blocat căile de rulare.

bucuresti-greva-spontana-la-metrou-niciun-tren-nu-circula-la-aceasta-ora-angajatii-au-coborat-in-subteran-si-au-blocat-caile-de-rulare.

Stațiile de metrou sunt închise și nu este permis accesul călătorilor în subteran. Potrivit companiei, angajații sunt cei care au blocat calea de rulare, dar protestul este unul spontan, nelegal.

Conflictul dintre administrație și sindicatul Metrorex a ajuns ieri într-un punct decisiv, după ce conducerea Metrorex a anunțat că va evacua spațiile comerciale din stații, pentru că acestea “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

Aceste spații sunt însă subînchiriate de sindicatul condus de Ion Rădoi și, imediat după aceea, acesta a criticat decizia, arătând că se va judeca cu compania pentru a obține anularea deciziei. Totuși, sindicaliștii nu au făcut referire la nicio intenție de protest, conflictul dintre management și sindicat, legat de spațiile comerciale nefiind unul de muncă ci un conflict comercial.

Aparent fără legătură cu spațiile comerciale din stații, sindicatul Metrorex avertiza ieri că de astăzi “10 trenuri nu vor mai putea ieși pe linii din cauza lipsei de personal calificat.”

În această dimineață sindicaliștii au coborât în subteran și au blocat liniile, iar acestea nu au putut fi puse sub tensiune.

Conducerea companiei precizează că nu a reușit să negocieze cu sindicatele pentru a împiedica această situație și cere scuze bucureștenilor pentru că nu pot folosi metroul în această dimineață.

Știrea se actualizează.