India. Cel puțin 16 pacienți și două asistente medicale au murit într-un incendiu izbucnit în secția de terapie intensivă a unui spital Covid din vestul țării.

india-cel-putin-16-pacienti-si-doua-asistente-medicale-au-murit-intr-un-incendiu-izbucnit-in-sectia-de-terapie-intensiva-a-unui-spital-covid-din-vestul-tarii.

“Potrivit informaţiilor pe care le avem, 16 pacienţi şi doi membri ai personalului sanitar au murit în incendiu. Angajații spitalului și pompierii au salvat 32 de pacienţi”, a declarat un reprezentant al poliției. Din datele preliminare obțiunute de anchetatori, incendiul din Bhauch, în statul Gujarat, a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, în condițiile în care spitalul este copleșit, iar instalațiile electrice și de oxigen sunt extrem de solicitate.

În urmă cu doar o săptămână, un alt incendiu a avut loc în Mumbai. Atunci, 13 pacienți cu Covid au murit. Anterior acelui incendiu, 24 de pacienți cu Covid au murit într-un alt spital din Maharashtra, din cauza defectării unor ventilatoare care au lăsat pacienții intubați fără oxigen timp de jumătate de oră.

În ultimele 24 de ore, India a înregistrat cel mai mare bilanț zilnic de cazuri din lume, aproape 402 mii.