Marea Britanie. Serviciul de Sănătate colaborează cu Youtube într-o campanie de promovare a vaccinurilor anti-Covid în rândul tinerilor, categorie cea mai ezitantă în privința imunizării.

marea-britanie-serviciul-de-sanatate-colaboreaza-cu-youtube-intr-o-campanie-de-promovare-a-vaccinurilor-anti-covid-in-randul-tinerilor,-categorie-cea-mai-ezitanta-in-privinta-imunizarii.

Proiectul “Lets Not Go Back” (traducere – ”Să nu o luăm de la capăt”) și subliniază importanța vaccinării prin videoclipuri scurte, panouri publicitare și reclame amplasate în stațiile de autobuz. Are scopul de a informa din surse oficiale tinerii care au între 18 și 34 de ani.

Campania a fost stimulată de datele prezentate de oficiul britanic de statistică (ONS), care arată că rata de ezitare în privința vaccinării este cea mai ridicată în rândul persoanelor tinere (13% la populația cu vârsta între 16 și 29 de ani) și aproape dublă față de media națională din Marea Britanie (7%).

Conform statisticilor oferite de Youtube, 98% dintre tineri îi folosesc platforma lunar. Directorul său din UK a declarat: “Sperăm că această campanie să ne ajute să reamintim tuturor că încă putem contribui cu toții, asigurându-ne că avem cele mai bune informații despre vaccinurile COVID și că ne facem datoria”.

YouTube, printre alte rețele de socializare, a fost supus unui control riguros în privința dezinformării legate de vaccinuri care se face pe platforma sa. Compania a transmis că de la debutul pandemiei a șters peste 800 de mii de clipuri cu informații înșelătoare privind pandemia, iar din octombrie 2020 a interzis peste 30 de mii de clipuri cu informații înșelătoare privind vaccinarea.

În decembrie 2020, Centrul pentru combaterea Urii în mediul online a constatat că activitatea anti-vacciniștilor pe rețelele de socializare, în special pe Instagram și Youtube, a luat amploare în pandemie, iar numărul urmăritorilor conturilor de acest fel a crescut cu 25%.

Premierul Boris Johnson a anunțat că peste 20 de milioane de cetățeni au fost imunizați complet anti-Covid, cu ambele doze de ser. Mai mult de 36 de milioane de oameni (53% din populație) a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.

Sursă: Euronews.

Sursa Foto: Amsis1 / Dreamstime.