De mâine începe vaccinarea împotriva Covid a copiilor cu vârsta mai mare de 12 ani, cu serul Pfizer. Autoritățile anunță că platforma a fost optimizată și permite programarea prin contul părinților.

de-maine-incepe-vaccinarea-impotriva-covid-a-copiilor-cu-varsta-mai-mare-de-12-ani,-cu-serul-pfizer-autoritatile-anunta-ca-platforma-a-fost-optimizata-si-permite-programarea-prin-contul-parintilor.

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Autoritățile precizează că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca de pe platforma RoVaccinare.

De asemenea, autoritățile menționează și că datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Azi, sub 17 mii de persoane s-au imunizat cu prima doză de vaccin, în ultimele 24 de ore, cele mai puține de la sfârșitul lunii februarie, iar ritmul de vaccinare scade.

Foto: Lacheev/Dreamstime