Cod Portocaliu de furtună cu ploi, vijelii și grindină, valabil în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și în zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea.

cod-portocaliu-de-furtuna-cu-ploi,-vijelii-si-grindina,-valabil-in-judetele-gorj,-valcea,-arges,-dambovita-si-in-zona-montana-a-judetelor-prahova,-buzau-si-vrancea.

Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 21 iunie, ora ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00. În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din sudul și estul țării.

O avertizare Cod Galben a fost, de asemenea, emisă în același interval orar. Local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.