Raport INSP. În ultima săptămână au fost identificate încă 40 de cazuri de infectare cu variante care determină îngrijorare, dintre care 28 cu tulpina britanică, nouă cu cea indiană și trei cu braziliană. În total, au fost confirmate 1.628 de cazuri cu noile tulpini.

raport-insp-in-ultima-saptamana-au-fost-identificate-inca-40-de-cazuri-de-infectare-cu-variante-care-determina-ingrijorare,-dintre-care-28-cu-tulpina-britanica,-noua-cu-cea-indiana-si-trei-cu-braziliana-in-total,-au-fost-confirmate-1628-de-cazuri-cu-noile-tulpini.

Până la data de 20 iunie 2021 au fost raportate la INSP 2.224 de secvențieri, dintre care 1.628 de cazuri au fost confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Dintre acestea, 1.553 de cazuri sunt cu varianta Alpha (britanică), 11 cu varianta Beta (sud-africană), 20 cu varianta Gamma (braziliană) și 44 cu varianta Delta (indiană). Rata de confirmare cu VOC a stagnat în ultima săptămână la 73%.

Față de săptămâna trecută, s-a înregistrat un nou deces provocat de tulpina Delta, la o persoană din județul Argeș. Astfel, numărul deceselor înregistrate în total, provocate de diverse variante, a crescut la 31, dintre care 27 au fost provocate de tulpina Alpha, 3 de tulpina Gamma și unul de tulpina Delta.