Renault vrea ca 65% dintre vehiculele pe care le va comercializa în Europa să fie electrice în 2025, iar procentul să crească la 90% în 2030.

Grupul Renault și-a prezentat planurile de electrificare a vehiculelor din gamă. Astfel, producătorul auto francez intenționează să lanseze zece noi modele electrice până în 2025, dintre care șapte vor fi comercializate sub brandul Renault. Totodată, Renault vrea să reducă în următorul deceniu cu 60% costurile bateriilor electrice și cu 30% costurile motoarelor electrice. Compania a precizat, de asemenea, că Renault 5 va costa cu 33% mai puțin decât actualul model electric Zoe.

Astăzi este o accelerare istorică a programul EV (Electric Vehicle) al Grupului Renault și pentru conceptul „fabricat în Europa. Zece noi modele electrice vor fi lansate și până la un milion de vehicule electrice vor fi fabricate până în 2030, de la vehicule urbane rentabile până la mașini sport de ultimă generație”, a declarat CEO-ul companiei, Luca de Meo.

Strategie Renault prevede, prin altele:

  • Gama cea mai puțin poluantă de pe piața europeană în 2025, cu peste 65% din vehiculele electrice și electrificate, procentul urmând să crească până la 90% în 2030.
  • Renault ElectriCity: un ecosistem electric compact, eficient și de înaltă tehnologie din nordul Europei
    Franța, unde producătorul și-a propus ca țintă de producție 400 de mii de unități pe an, până în 2025. La aceasta se adaugă uzina de motoare electrice a Grupului, „MegaFactory”, din Normandia.
  • Parteneriat strategic cu Envision ESC, pentru construirea unei mari fabrici la Douai, pentru a dezvolta baterii după cele mai noi standarde, la prețuri competitive;
  • Proiect comun cu startup-ul francez Verkor, pentru a dezvolta un concept de baterie de înaltă performanță, până în anul 2022;
  • Standardizarea bateriilor care urmează să fie produse, astfel încât costurile de producție să scadă cu 60% până la finalul deceniului;
  • Dezvoltarea unui motor electric de înaltă performanță, care să reducă cu 30% costurile și cu 45% risipa în procesul de alimentare, care să conducă la creșterea autonomiei cu până la 20 de kilometri.

2021 06 30 CP EWays Renault Group EN