SUA. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă ca elevii și profesorii nevaccinați să poarte masca de protecție în incinta școlii.

sua-centrul-pentru-prevenirea-si-controlul-bolilor-recomanda-ca-elevii-si-profesorii-nevaccinati-sa-poarte-masca-de-protectie-in-incinta-scolii.

Instituția și-a actualizat vineri lista de recomandări pentru redeschiderea școlilor începând din toamnă. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă și păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru în clase. 

CDC a precizat că unitățile de învățământ din SUA ar trebui să mențină obligativitatea purtării măștilor pentru toate persoanele nevaccinate. Agenția a mai spus că dacă autoritățile locale decid să relaxeze anumite măsuri, în funcție de situația epidemiologică locală, schimbările trebuie făcute treptat.

Potrivit CDC, școlile ar trebui să monitorizeze atent creșterea numărului de cazuri de Covid înainte să decidă renunțarea la restricții.  Datorită importanței învățământului în regim fizic, școlile unde nu toată lumea a fost vaccinată ar trebui să implementeze măsuri de distanțare, în măsura posibilităților instituțiilor respective. Nu ar trebui, totuși, să interzică accesul unor elevi doar pentru a implementa măsurile de distanțare”, mai menționează CDC.

Un studiu al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, publicat tot vineri, a arătat că jumătate dintre adolescenții nevaccinați și părinții acestora au declarat că nu sunt siguri dacă se vor vaccina sau că nu intenționează deloc să fie imunizați. 

Sursă: Reuters