Start-up-ul Neuralink al lui Elon Musk, care vizează introducerea unei interfețe de comunicare directă între computer și creierul uman prin implantarea unui cip, a strâns o finanțare de 205 milioane de dolari. Compania intenționează să creeze tehnologia care să ajute pacienții cu paralizie.

start-up-ul-neuralink-al-lui-elon-musk,-care-vizeaza-introducerea-unei-interfete-de-comunicare-directa-intre-computer-si-creierul-uman-prin-implantarea-unui-cip,-a-strans-o-finantare-de-205-milioane-de-dolari-compania-intentioneaza-sa-creeze-tehnologia-care-sa-ajute-pacientii-cu-paralizie.

Google Ventures se numără printre investitorii care finanțează Neuralink, iar suma de 205 de milioane de dolari este, de departe, cea mai mare oferită oricărei alte companii din acest domeniu. Cu banii respectivi, Neuralink va lucra la crearea unui cip care, implantat în creierul pacienților tetraplegici (care suferă de paralizie la toate membrele), ar trebui să le permită acestora să comunice cu un calculator, prin “conectarea inteligenței biologice cu cea artificială”.

Compania a declarat că primul său produs, cunoscut sub numele de N1 Link, va fi “complet invizibil” odată implantat și va transmite date printr-o conexiune wireless. Elon Musk, directorul executiv al Neuralink, l-a descris anterior ca un Fitbit în craniu cu fire mici care intră în creierul oamenilor. El a mai spus în timpul unei discuții Clubhouse că telefoanele mobile i-au transformat oricum pe oameni în “cyborgi”.

Următorul mare pas pentru Neuralink va fi reprezentat de studiile clinice pe oameni, după ce dispozitivul său a fost testat pe porci și pe o maimuță, care a reușit să joace jocul video Pong folosind doar mintea. 

Sursă: Bloomberg