Germania. Autoritățile au dejucat un atac terorist care urma să aibă loc într-o sinagogă din vestul țării, în timpul unei sărbători evreiești. Poliția a primit informații despre făptaș și despre locul și momentul alese.

germania-autoritatile-au-dejucat-un-atac-terorist-care-urma-sa-aiba-loc-intr-o-sinagoga-din-vestul-tarii,-in-timpul-unei-sarbatori-evreiesti-politia-a-primit-informatii-despre-faptas-si-despre-locul-si-momentul-alese.

Ministrul Afacerilor Interne din Regiunea Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a explicat că poliția a primit indicații despre faptul că un atac terorist islamist va avea loc la o sinagogă din orașul Hagen, în seara de miercuri, când credincioșii participă la slujbele dedicate sărbătorii Yom Kippur.

Publicațiile germane Bild și Der Spiegel au scris că autoritățile germane au fost alertate de către un serviciu de informații străin, însă nu au precizat cum au obținut informațiile. Ministrul Reul a mai spus că un tânăr sirian de 16 ani, principalul suspect, și trei persoane din anturajul acestuia, au fost arestați. Slujba de miercuri a fost anulată.

Incidentul de miercuri amintește de atentatul din 2019, când un islamist a omorât două persoane care participau la slujba de Iom Kippur, într-o sinagogă din Halle. Autorul a invocat atunci motive religioase, iar justiția germană l-a condamnat la închisoare pe viață.

Surse alternative: CNN, Deutsche Welle