București. A doua zi consecutivă în care incidența cazurilor de Covid depășește pragul de 6 la mie. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență are vineri ședință, pentru a adopta noi măsuri restrictive.

bucuresti-a-doua-zi-consecutiva-in-care-incidenta-cazurilor-de-covid-depaseste-pragul-de-6-la-mie-comitetul-municipal-pentru-situatii-de-urgenta-are-vineri-sedinta,-pentru-a-adopta-noi-masuri-restrictive.

Potrivit DSP București, incidenta constatată astăzi este de 6,64 la mie la nivelul Capitalei, față de 6,33 la mie în ziua de miercuri. În urmă cu nouă zile, incidența se afla încă sub pragul de 3 la mie. Cea mai recentă rată de incidență în județul Ilfov (anunțată miercuri) este de 6,79 la mie. Deja 17 localități au depășit incidența de 6.

Rata incidenței pe sectoare, în Capitală:

  • Sectorul 1: 8,53
  • Sectorul 2: 7,76
  • Sectorul 3: 5,14
  • Sectorul 4: 6,33
  • Sectorul 5: 6,52
  • Sectorul 6: 6,80

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește pentru noi decizii la două zile după ce a fost constatată pentru prima dată o incidență mai mare de 6 la mie, astfel că ședința va avea loc vineri.

Potrivit hotărârilor de guvern, la depășirea pragului de 6 la mie, circulația pentru persoanele nevaccinate este restricționată vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20 și 5, iar magazinele se închid la ora 18. De asemenea, restaurantele, cafenelele sau terasele se vor închide, ele mai putând funcționa doar pentru a face livrări la domiciliu. În acest scenariu, evenimentele private cum sunt nunțile sau botezurile sunt interzise.