Anglia. Parlamentar britanic, înjunghiat în timpul unei întâlniri cu electoratul, într-o biserică metodistă din estul Londrei. Este al treilea atentat asupra unui politician britanic din ultimii zece ani.

anglia-parlamentar-britanic,-injunghiat-in-timpul-unei-intalniri-cu-electoratul,-intr-o-biserica-metodista-din-estul-londrei-este-al-treilea-atentat-asupra-unui-politician-britanic-din-ultimii-zece-ani.

David Amess, un parlamentar conservator (din partidul lui Boris Johnson) în vârstă de 69 de ani a fost înjunghiat de mai multe ori, într-o biserică metodistă din Southend West Essex (50 km, la est de Londra), în timpul unei întâlniri cu alegătorii.

Deocamdată nu este cunoscută starea politicianului, apropiați ai acestuia declarând că Amess încă primește îngrijiri la fața locului.

Între timp, poliția locală a anunțat că a arestat un bărbat și că nu este în căutarea unui alt suspect. Nu se cunoaște motivația atacului, dar David Amess este al treilea politician britanic atacat în ultimii zece ani. În 2010, parlamentarul laburist Stephen Timms a fost înjunghiat în biroul său de circumscripție, dar a supraviețuit atacului, iar laburista Jo Cox, susținătoare a rămânerii Marii Britanii în UE, a fost împușcată mortal în 2016, cu doar câteva zile înainte de referendumul pentru Brexit.

Surse alternative: Sky News, The Guardian