Medicul Octavian Jurma: În trei luni de la debutul valului IV în România au murit de Covid 18 copii, la fel de mulți ca în toate valurile precedente adunat. În nicio altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatică.

medicul-octavian-jurma:-in-trei-luni-de-la-debutul-valului-iv-in-romania-au-murit-de-covid-18-copii,-la-fel-de-multi-ca-in-toate-valurile-precedente-adunat-in-nicio-alta-categorie-de-varsta-diferenta-nu-este-atat-de-dramatica.

Epidemiologul Octavian Jurma a scris pe Facebook că datele reprezintă “consecințele nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberata a normelor de siguranță, indiferent de incidența cazurilor noi și asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experților în sănătate publică“.

Medicul precizează că din luna august și până în prezent, de la debutul valului Delta, într-un interval de patru ori mai scurt, au murit tot 18 minori, dar dintr-un total de două ori mai mic de decese, iar acest val este “încă departe de a se fi încheiat, dimpotrivă, abia acum a coborât la nivelul vârfului valului II“.